Gallery

Gallery

Een uit de hand gelopen hobby

Een kleine 10 jaar geleden is het begonnen. Een nieuwe hobby die al snel overging in een ware verslaving. Een beeld van een Nederlandse kunstenaar die je toevallig tegen het lijf loopt. Geraakt door de eenvoud van het beeld en tegelijkertijd de complexiteit de afwerking, de uitstraling, maakt het een must om aan te kopen. Al snel volgen er meer beelden, later ook schilderijen. Vallen voor een mooie creatie gaat soms snel, andere werken hebben meer tijd nodig om je vervolgens toch definitief te kunnen ‘pakken’. Door de jaren heen ontwikkel je je gevoel voor kunst en weet meer en meer diverse vormen te waarderen. Maar langzaam raakt een woonhuis vol, en wat doe je dan?

Kunst in perspectief

Het werd tijd om serieus aan de slag te gaan, het idee van een eigen galerie was geboren. We wilden een onderscheidend concept om onze liefde voor kunst te kunnen delen met anderen, en niet alleen qua locatie. Mensen van kunst laten genieten in een woonomgeving was een andere belangrijke voorwaarde, omdat dat de enige manier is om de objecten in het juiste perspectief te kunnen zien. In Art Gallery Rozendaal ontvangen we gasten in een woonhuis, met hal, keuken, eetkamer, woonkamer, badkamer en toilet die alle zijn voorzien van intrigerende en inspirerende objecten van diverse kunstenaars.

Gerenommeerde kunstenaars naast jong talent

Wij weten zelf als geen ander dat je in het leven af en toe ook een beetje geluk moet hebben, mensen tegen moet komen die je een kans geven te laten zien wat je kunt. Zeker in de wereld van de kunst valt het niet mee om als kunstenaar een voet aan de grond te krijgen. Daarom wil Art Gallery Rozendaal niet alleen een platform zijn voor gerenommeerde kunstenaars, maar juist ook een plek bieden aan jonge aanstormende talenten. Verschillende van bij ons exposerende kunstenaars steunen we door vooraf in hun materiaal en arbeidstijd te investeren, zodat ze verder kunnen met creëren.

Onder het kopje ‘Collectie’ stellen wij de kunstenaars aan u voor en tillen alvast een tipje van de sluier op om u een idee te geven van het werk dat zij maken. Maar nog veel liever ontvangen wij u persoonlijk in onze galerie om u rond te leiden en onze passie voor kunst met u te delen. Dus graag tot ziens in Art Gallery Rozendaal!

Matheo Alberti
Ton Croonen

 

Ps: We zijn elk weekend geopend van 11.00 – 17.00 uur of op afspraak.

Lees hier het artikel over Art Gallery Rozendaal in ‘Vind magazine’.

Iets te vieren? 
Bedrijfsbijeenkomst?

Heeft U iets te vieren, of een bedrijfsbijeenkomst, dan bieden wij de gelegenheid om dit bij ons te doen. Groepen tot maximaal 40 personen ontvangen wij gaarne in onze galerie.

Door uw bezoek te combineren met een rondleiding , waarbij iets verteld wordt over de aanwezige kunst en kunstenaars, verzorgen wij gaarne Uw feestje. Spijs en drank wordt door ons verzorgd in overleg en conform Uw wensen. Gaarne bespreken wij met u de mogelijkheden.

Ons Team

Net als elk bedrijf staat of valt het succes van een galerie met de mensen die er werken. Onderstaand een introductie van de eigenaren van de galerie en de vaste medewerkers van het team.

Matheo Alberti

Matheo Alberti is een van de twee eigenaren en eerste aanspreekpunt van de galerie. Hij heeft zowel beroepsmatig als prive een passie voor kunst en staat u graag te woord voor advies op maat. Indien gewenst gaat hij op zoek naar de door u omschreven kunstwerken.

Ton Croonen

Jaren geleden is Ton begonnen met het verzamelen van kunstwerken zoals schilderijen en beelden. Nadat hij was gestopt met zijn bedrijf, is hij nog meer kunst gaan verzamelen en daardoor in contact gekomen met kunstenaars zoals John F. Verhoef.