Pablo Salvador Rocha

Project Description


Pablo Salvador Rocha, 1985 Buenos Aires, Argentinie


Pablo is een autodidactische beeldhouwer. Op zeer jonge leeftijd was hij al gepassioneerd door beeldhouwkunst en bracht hij zijn tijd door met het boetseren van klei, het bestuderen van anatomie en het onderzoeken van de werken van toonaangevende figuratieve beeldhouwers.


Vanaf het jaar 2000 begon hij zijn creatieve metaalbewerkingsvaardigheden aan te scherpen en tijdens zijn studie Kunst en Vormgeving op universitair niveau ontwikkelde hij zich als kunstenaar door zijn individuele experimentele werk.


Als gevolg hiervan heeft hij een beeldhouwtechniek ontwikkeld waarbij hij boetseren en minutieus werk combineert met duizenden aan elkaar gelaste metalen stukken om moderne figuratieve stukken met een grote expressiviteit te creëren. Hij is de auteur van talloze monumenten in verschillende delen van Argentinië en heeft deelgenomen aan meerdere tentoonstellingen en beurzen in het land, waaronder de hoofdstad Buenos Aires.


Rocha blijft een figuratieve beeldhouwer, hoewel zijn figuren vaak worden gesynthetiseerd en getransformeerd om subtiele beweging en sensatie uit te drukken. Hij nodigt uit tot interpretatie en interactie door gebruik te maken van een bewuste balans tussen vast materiaal en lege ruimte, evenals een bewuste compositie van licht, schaduw en reflectie. Hij gebruikt de natuurlijke glans van gepolijst ijzer om zijn personages tot leven te brengen en contrasteert ze vaak met een verroeste basis.