Een droom wordt werkelijkheid

Na lang plannen, praten en tekenen wordt een droom eindelijke werkelijkheid: de nieuwbouw van kunstgalerie Rozendaal te Montfort is gestart!

Wat ging hier aan vooraf?
Begin 2013 werd een perceel van bijna 20.000 m2 aangekocht, waarop een klein woonhuis stond. Met het architecten bureau Ton Coonen uit Echt, zijn we toen de mogelijkheden gaan onderzoeken om het bestaande woonhuis te verbouwen met als uiteindelijk doel er een galerie te starten. Als snel bleek dat een verbouwing niet het beoogde resultaat zou kunnen opleveren en bovendien te kostbaar was. Er werd voor een rigoureuze ingreep gekozen: Nieuwbouw.

Daartoe zou allereerst het bestemmingsplan van het perceel gewijzigd moeten worden. Parallel aan de aanvraag voor wijziging van het bestemmings plan, werd er ook gestart met het ontwerpen van de galerie annex woonhuis. In een eerste gesprek met de architect werden de wensen kenbaar gemaakt.
Er was duidelijk een klik, het eerste ontwerp was meteen een schot in de roos.

De gemeente Roerdalen beloofde haar medewerking aan het project en na het verkrijgen van de nodige vergunningen werd mei 2015 gestart met de
sloop van het oude pand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *