Rob Zweerman

Project Description

 

Rob Zweerman (Nijmegen – 1968)


Rob Zweerman speelt met vorm en materiaal. Zijn sculpturen fascineren door eenvoud en beheersing van materiaal; het lijkt soms simpel, maar schijn bedriegt... Deze eenvoud bereikt hij door zijn jarenlange ervaring als ontwerper en ‘maker’ steeds verder te ontwikkelen.
Het is voor hem een zoektocht naar universele schoonheid. Zijn beelden vormen een elegante reeks bestemmingen in zijn reis.


Rob is opgeleid als Industrieel ontwerper (Design Academy Eindhoven 1992) veel mensen zien dat terug in zijn beelden. Rob’s materiaal-gedreven aanpak is vaak in steen of staal, soms in brons, maar altijd staat de balans tussen vorm en materiaal centraal.
Zijn ruimtelijke sculpturen zoeken verbinding met de toeschouwer, ze vangen hun blik en nemen hen mee in de vervoering van een dans van lijnen en vakken die elkaar omarmen in de ruimte.


‘Als ik een intrigerende vorm ontdek werk ik deze uit tot in perfectie. Ik zoek net zolang tot ik een manier gevonden heb om het te kunnen maken. Ik gebruik daarbij technieken uit het traditionele ambacht tot moderne en vernieuwende machinale technieken.


‘... ZOEKEN NAAR DE PERFECTE BALANS IN MATERIAAL EN VORM’